Bourgondiërs zitten in Lyon helemaal goed. Want in deze culinaire hoofdstad van Frankrijk kun je, bij wijze van spreken, in vrijwel elke straat wel lekker eten. Maar wanneer je echt een bijzondere gastronomische ervaring wilt, dan reserveer je een plekje voor het diner bij een van de authentieke Franse restaurants, waar Lyon om bekendstaat: de Bouchons. Maar waar moet jij reserveren?

Les 4G

Nee, de naam van dit restaurant heeft niets te maken met een mobiel communicatienetwerk, maar alles met Gnolus Grands Gognands et Autres Gones. De vertaling van dit Lyonees-Frans moeten we je verschuldigd blijven, maar wat we wel zeker weten is dat je hier te maken hebt met een van de beste bouchons van Lyon. Dit prijswinnende restaurant vind je in de wijk Gorge de Loup en je kunt hier in authentieke Franse stijl aanschuiven voor gerechten als kalfshoofd, quenelles, andouillette, en tablier de sapeur.

La Mère Léa 

Eten bij mama Léa klinkt al heel sfeervol, nietwaar? Bij dit uitstekende restaurant kun je terecht voor lokale specialiteiten terwijl je geniet van een prachtig uitzicht op de basiliek en de rivier. Dat het een vermelding krijgt in de Michelin-gids verraadt al dat het hier om een bouchon gaat waar je echt lekker kunt eten. Hier kun je je echt onderdompelen in de Lyonnaise manier van leven en eten. 

Chez Chabert

Dineren bij Chez Chabert is perfect voor sociale mensen die graag in contact komen met andere toeristen of de lokale bevolking. Want in deze bouchon kun je zomaar aan tafel terechtkomen met volslagen onbekenden en deel je met elkaar wat er geserveerd wordt. Heb je liever een privé diner dan is een ander restaurant een betere keuze. Maar wil je een unieke ervaring met authentieke Lyonnaise gerechten? Schuif dan gezellig aan bij een van de lange tafels in dit knusse restaurant. 

Daniel et Denise

Bouchon Daniel et Denise is alles wat je van een bouchon verwacht: een pittoresk restaurantje met houten tafeltjes dicht op elkaar gedekt met rood-wit geblokte tafelkleedjes. Oftewel een authentiek Lyonnais restaurant waar je alle typisch Lyonnaise gerechten kunt eten.

Chef Joseph Viola regeert hier in de keuken en brengt je de karakteristieke smaken van deze lokale producten en recepten. 

Le Poêlon d’Or

Ook in deze bouchon kun je genieten van rijke smaken in authentieke gerechten. Het pand zelf waar de bouchon gevestigd is, in de wijk Ainay, draagt bij aan de ervaring, want het is een prachtig monumentaal pand dat sfeervol ingericht is. Uiteraard kun je de salade Lyonnaise bestellen, maar je geniet ook van alle andere lokale Lyonnaise specialiteiten, en natuurlijk wijnen en kazen.