Of je nu een vegetariër, vegan of flexitariër bent het is altijd handig als je weet welke restaurants de lekkerste plantaardige opties op de menukaart hebben staan. Daarom zetten wij hier de vijf beste vegan restaurants in Lyon voor je op een rijtje, zodat jij zeker weet dat je iets te kiezen hebt en van culinaire diervriendelijke hoogstandjes kunt genieten. Zelfs die hard carnivoren zullen in deze restaurants de heerlijke vegan gerechten overwegen, gewoon omdat ze zo goed bereid zijn. Van ontbijt tot diner, een borrelplankje of een lunch; hier vind je de beste veggie opties.

Like an Elefant

Alleen al vanwege de naam van dit restaurant zou je willen aanschuiven, want die maakt nieuwsgierig! Dit 100% vegan restaurant doet het goed in Lyon. Zo goed zelfs dat ze dit jaar een prijs in de wacht hebben gesleept; Het beste buurtrestaurant in de categorie végé-friendly!

Dan weet je eigenlijk al dat het wel goed zit. Het restaurant ligt op een heuvel, dus voor je aan tafel kunt, moet je wel je beenspieren even goed aan het werk zetten. Geeft helemaal niks, want daar krijg je alleen maar meer trek van.

Hier staan Franse klassiekers met een inventieve vegan twist op het menu, waar je werkelijk van gaat watertanden. De gerechten zien er bovendien zo mooi uit, dat je bijna in de verleiding komt om er een foto van te maken voor op je Insta, maar je kunt het beter gelijk op eten! Een echte aanrader is om je diner af te sluiten met een vegan kaasplankje. 

11 Montée Saint-Sébastien 69001 Lyon France 

+33982595924 

https://www.instagram.com/p/CyS7gqPorM3/?utm_source=ig_web_copy_link&igsh=MzRlODBiNWFlZA==

Au Bonheur des chats

Combineer katten met vegetarische en vegan lekkernijen en je hebt een hit. Althans, bij kattenmensen die van plantaardig eten houden. Maar het feit dat je bij dit vegan kattencafé moet reserveren voor de lunch is wel een duidelijk signaal. Terwijl jij neerstrijkt aan een tafeltje, strijkt er gelijk een kat langs je benen in dit kleine, gezellige café. Je hebt de keuze uit allerlei heerlijke vegan drankjes en taartjes, zoals chocoladetaart, worteltaart of bananenbrood. Maar je kunt ook lekker vegan lunchen met een Buddha bowl. Ben je volledig vriendjes geworden met een van de viervoeters? Dan kun je ook nog een kat adopteren!

5 rue de Bonald, 69007 Lyon 

https://www.instagram.com/p/Czx4wcOITUS/?utm_source=ig_web_copy_link&igsh=MzRlODBiNWFlZA==

https://www.instagram.com/p/CzDnA6DIvcr/?utm_source=ig_web_copy_link&igsh=MzRlODBiNWFlZA==

Hank Vegan Burger

Soms heb je er gewoon zin in. Zo’n heerlijke, sappige, ordinaire burger. Maar als vegan of vegetariër zet je je tanden natuurlijk niet in rundvlees. Een vegan burger moet het dus zijn. Gelukkig zijn deze tegenwoordig net zo, of zelfs nog smakelijker dan een ‘echte’ burger. Niet zo gek dus dat de burgerzaak Hank Vegan Burger niet alleen in Lyon te vinden is, maar ook in de Franse hoofdstad en in Lille. Hier kun je terecht voor een lekkere vette hap. Vegan burgers in allerlei soorten en smaken. Denk aan de dubbele cheeseburger, de veggiebacon, of een burger die geïnspireerd is op die van die ene grote keten. Ook zijn er allerlei smakelijke vegan side dishes waarmee jij je maaltijd helemaal compleet maakt. 

5 Rue Pizay, 69001 Lyon, Frankrijk

https://www.instagram.com/p/CwvKULZNJP7/?utm_source=ig_web_copy_link&igsh=MzRlODBiNWFlZA==

Against the grain

Dit is een superschattig vegan cafeetje met die typische Franse sfeer. Je waant je een beetje in de film Amelié als je hier gaat zitten voor een lunch. Daarbij kun je dan een vegan soep of salade bestellen. En dagelijks is er een gerecht dat telkens wisselt en past bij het seizoen. Neem plaats op het terras voor een lekkere chai latte met vegan cookies, of ga voor de authentieke Franse gebakjes, maar dan plantaardig en diervriendelijk. Hier hoef je overigens niet bang te zijn voor een laffe salade, waarna je met een hongerig gevoel het café verlaat. Nee, uitbuiken is eerder het geval.

135 rue Sébastien Gryphe, Lyon, France

https://www.instagram.com/p/CnmC6AnI0mn/?utm_source=ig_web_copy_link&igsh=MzRlODBiNWFlZA==

Brocoli

Uit eten gaan als vegetariër of veganist, kan nog best een uitdaging zijn. Meestal is de keuze op de menukaart maar heel beperkt, waardoor je niet altijd zeker weet of jij wel lekker zult eten. In het toepasselijk genaamde vegetarisch restaurant brocoli hoef je je daar geen zorgen over te maken. Ook niet als vegan trouwens, want de menukaart is grotendeels vegan, of kan aangepast worden. Ook wanneer je eigenlijk een vleeseter bent, maar wel nieuwsgierig naar nieuwe manieren, dan is dit restaurant heel goed om kennis te maken met de vegetarische of vegan keuken. Want de gerechten die hier uit de keuken komen zijn echt van hoge kwaliteit. Dat proef je niet alleen, maar dat zie je ook. Eetbare kunstwerkjes zijn het!

71 Rue Masséna, Lyon, France

https://www.instagram.com/p/CyoFYvRI6t7/?utm_source=ig_web_copy_link&igsh=MzRlODBiNWFlZA==