Bezienswaardigheden Lyon

Bezienswaardigheden, tips & informatie
Ben je voor een een stedentrip in Lyon? Bekijk dan zeker eens deze bezienswaardigheden in Lyon. Onderstaand vind je de top 5 bezienswaardigheden.

Bezienswaardigheden

Ben je voor een een stedentrip in Lyon? Bekijk dan zeker eens deze bezienswaardigheden in Lyon. Onderstaand vind je de top 10 bezienswaardigheden.

Top 5 bezienswaardigheden in Lyon

1. Place Bellecour
Dit is het grootste plein van Lyon en een populaire toeristische attractie. Het plein ligt in het centrum van de stad en wordt omringd door talloze winkels, restaurants en cafés. Op het plein staat ook een monument voor de Franse generaal Bellecour, naar wie het plein is vernoemd. Vanaf het plein heb je een prachtig uitzicht op de stad en de omliggende heuvels.
2. Musée des Confluences
Dit is een moderne museum van wetenschap en antropologie, gelegen aan de oevers van de Rhône. Het museum heeft talloze interactieve tentoonstellingen over de natuur, de geschiedenis en de cultuur van de mensheid. Het museum heeft ook een prachtig uitzicht over de stad vanaf het panoramaterras.
3. Cathédrale Saint-Jean-Baptiste
Dit is een prachtige gotische kathedraal, gelegen in het oude centrum van Lyon. De kathedraal is gebouwd in de 13e eeuw en heeft een indrukwekkende façade en een prachtig interieur. Vanaf de toren van de kathedraal heb je een prachtig uitzicht over de stad.
4. Musée d’Art Contemporain
Dit is een museum van hedendaagse kunst, gelegen in het Parc de la Tête d’Or. Het museum heeft talloze tentoonstellingen van kunstwerken van bekende kunstenaars uit de 20e en 21e eeuw. Het museum heeft ook een prachtig uitzicht over het park en de stad vanaf het panoramaterras.
5. Parc de la Tête d’Or
Dit is een prachtig stadspark, gelegen in het noorden van Lyon. Het park heeft talloze wandel- en fietspaden, een botanische tuin, een dierentuin en een roeivijver. Het park is een populaire bestemming voor een ontspannen middag in de natuur.
Dit zijn slechts enkele van de vele bezienswaardigheden die Lyon te bieden heeft. De stad heeft talloze musea, kerken, parken en andere attracties die de moeite waard zijn om te bezoeken. Het is aan te raden om vooraf te informeren en een route te plannen om zoveel mogelijk van de stad te zien tijdens je bezoek. Onderstaand vind je nog 5 interessante bezienswaardigheden.
Populaire vakantie aanbieders
1. Tui.nl
Bekijk op dit moment 27 vakanties.
9.1
5/5
2 Corendon

Bekijk op dit moment 45 vakanties.

8.8

5/5
3. Prijsvrij
Bekijk op dit moment 94 vakanties.
8.9
4.5/5
4. De Vakantiediscounter
Bekijk op dit moment 201 vakanties.
9.4
4.5/5

Meer bezienswaardigheden

6. Musée des Beaux-Arts
Dit is een museum van schone kunsten, gelegen in het oude centrum van Lyon. Het museum heeft talloze kunstwerken van bekende kunstenaars uit de oudheid tot de moderne tijd, waaronder werken van Rembrandt, Monet en Matisse.
7. Basilique Notre-Dame de Fourvière
Dit is een prachtige basiliek, gelegen op de heuvel Fourvière in het westen van Lyon. De basiliek is gebouwd in de 19e eeuw en heeft een indrukwekkende neogotische stijl. Vanaf de toren van de basiliek heb je een prachtig uitzicht over de stad.
8. Place des Terreaux
Dit is een mooi plein in het centrum van Lyon, omgeven door talloze winkels, restaurants en cafés. Op het plein staat ook een indrukwekkend standbeeld van de Franse schrijver en filosoof François-Marie Arouet, beter bekend als Voltaire.
9. Musée de l’Imprimerie
Dit is een museum van de geschiedenis van de drukkunst, gelegen in het oude centrum van Lyon. Het museum heeft talloze oude drukpersen en andere objecten die laten zien hoe boeken en kranten vroeger werden gedrukt.
10. Musée des Tissus et des Arts Décoratifs
Dit is een museum van textiel en decoratieve kunsten, gelegen in het oude centrum van Lyon. Het museum heeft talloze textielobjecten en kunstwerken van bekende kunstenaars uit de 19e en 20e eeuw.