Of je nu een echte foodie bent of niet, wanneer je in Lyon bent is het echt een aanrader om Les Halles de Lyon- Paul Bocuse te bezoeken. Dit is de beroemde overdekte voedselmarkt die vernoemd is naar de legendarische Franse chef-kok Paul Bocuse. Boduce heeft een enorme stempel gedrukt op de Franse keuken en was een iconisch figuur binnen de Franse gastronomie. De kleurrijke markt is een eerbetoon aan deze culinaire grootmeester. Waarom jij er heen moet?
Een culinaire inspiratiebron
Mensen die van koken houden doen niets liever dan nadenken over het volgende gerecht dat ze gaan bereiden. Les Halles de Lyon zijn een perfecte plek om daar inspiratie voor op te doen. Je kunt heerlijk ‘windowshoppen’ en kijken naar alle heerlijke producten die er aangeboden worden. Vooral wanneer je een beetje vroeg op de dag komt kun je optimaal profiteren van je bezoek omdat alle kraampjes dan geopend zijn, en je lekker kunt proeven. Uiteraard is het de ideale plek om boodschappen in te slaan en zelf heerlijk te kokkerellen, maar je kunt ook bij een van de vele restaurantjes of bistro’s neerstrijken om het koken aan een ander over te laten.
Een historische locatie
Een bezoek aan Lyon betekent een bezoek aan de culinaire hoofdstad van Frankrijk. Dan mag een bezoek aan de meest bekende foodhall van Lyon natuurlijk niet ontbreken. Ook al zou je er alleen maar even doorheen wandelen. Les Halles de Lyon werd in 1971 opgericht dus de plek kan soms wat gedateerd aanvoelen, maar is desondanks de moeite waard. De praktische ligging in het centrum van Lyon maakt het makkelijk om de voedselmarkt mee te nemen in je plannen.
Lokale specialiteiten
Alles op deze plek draait natuurlijk om eten en drinken. Je wandelt dan ook langs vele vitrines waarin je allerlei verse producten ziet liggen zoals lekker kazen, veel vlees, vis en zeevruchten. Maar natuurlijk ook brood, zoetigheid en wijn.
Uiteraard kun je bij Les Halles de Lyon allerlei Lyonese specialiteiten krijgen zoals de worsten of charcuterie, denk bijvoorbeeld aan saucisson de Lyon en andouillette. En het zou geen Franse stad zijn als je ook allerlei lekkere kazen kon proeven en kopen. Probeer vooral de lokale lekkernijen zoals Saint Marcellin of Arôme de Lyon. Je verzamelt hier de lekkerste hapjes bij elkaar voor je kaasplank! Maar als dessert kun je natuurlijk ook voor de beroemde pralines of tartelettes kiezen. De kans is groot dat jouw culinaire hoogtepunt zich hier voordoet.
Gezelligheid met toeristen en locals
Les Halles de Lyon Paul Bocuse is een echte culinaire trekpleister. Maar niet alleen voor toeristen is het een geliefde plek, ook de locals bezoeken de markt. Om er lekker te eten, of beroepsmatig om inkopen te doen voor hun eigen restaurant of bouchon. Deze mix van toeristen en lokale bewoners zorgt voor een gezellige sfeer en geeft je ook de mogelijkheid om je meer onder te dompelen in de Lyonese bevolking.
Overal op de markt zie je natuurlijk de afbeelding van Frankrijks meest bekende chef-kok terug, wat ook bijdraagt aan de ambiance.