Ben je van plan om Lyon te bezoeken of wil je dit graag plannen? Wij kunnen het zeker aanraden, want Lyon is een prachtige stad. Ben je nog niet helemaal overtuigd? In deze blog gaat het over diverse bezienswaardigheden in Lyon en over het lekkere eten wat je daar kunt krijgen.

Over Lyon

Lyon is een stad in het oosten van Frankrijk. De stad ligt aan de rivieren de Rhône en de Saône. Het is de op twee na grootste stad van Frankrijk en staat bekend om de rijke geschiedenis, architectuur, culinaire tradities en levendige cultuur. Naast de vele bezienswaardigheden, hoort lekker eten ook bij een citytrip.

Populaire gerechten in Lyon

Er zijn diverse gerechten en specialiteiten die je bij veel eetgelegenheden in Lyon kunt krijgen. De onderstaande gerechten zijn erg populair:

Historische betekenis

De geschiedenis van Lyon gaat terug tot de Romeinse tijd en het staat bekend om de overblijfselen van de oude stad, die overigens ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. De oude stad, Vieux Lyon, is een doolhof van smalle straatjes, historische gebouwen en bijzondere pleinen.

Culinaire hoofdstad

Lyon is de culinaire hoofdstad van Frankrijk. Er zijn talloze traditionele eetgelegenheden waar ze lekkere, lokale gerechten serveren. Veel mensen komen voor het culinaire gedeelte naar Lyon.

Festival van de lichten

Elk jaar in december vindt het Fête des Lumières plaats. Dit is het festival van de lichten. Hierbij worden de straten van Lyon verlicht en worden er ware kunstwerken met licht gemaakt. De stad krijgt een betoverende sfeer en het is zeker een bezoekje waard.

Culturele instellingen

Er zijn diverse culturele instellingen in Lyon, waaronder diverse musea over wetenschap, kunst en nog veel meer. Hier staat de staat ook bekend om en bezoekers van de stad doen vaak ook een bezoekje aan minimaal één museum.

De zijde-industrie

Er is in Lyon een lange geschiedenis in de zijde-industrie. De stad is belangrijk geweest als centrum voor zijdehandel en productie. Je ziet nog steeds de invloed hiervan, want er zijn nog veel musea en ateliers in de stad die hier iets mee doen.

Economie

Lyon heeft een bloeiende economie en is een belangrijk zakelijk en financieel centrum in Frankrijk. De stad is onder andere de thuisbasis van internationale organisaties als Interpol en Euronews.

Als je Lyon wilt bezoeken, is dit zeker een goed plan. Er zijn veel dingen te doen en het is een actieve, ondernemende stad. De Franse cultuur is aanwezig en je kunt er heerlijk eten.