Als je op zoek bent naar een stad met prachtige hardlooproutes, dan is Lyon in Frankrijk een geweldige plek om te bezoeken. Er zijn talloze routes om uit te kiezen, maar er is één in het bijzonder die je als hardloper zeker moet lopen: de route langs de Rhône en Saône rivieren. Omdat een goede hardlooproute natuurlijk niet gelopen kan worden zonder de juiste outfit, gaan we niet alleen dieper in op de route zelf, maar vertellen we je ook de belangen van het dragen van een goede sport bh voor vrouwen en natuurlijk goed schoeisel.

De route langs de Rhône en Saône rivieren

Deze hardlooproute biedt een prachtig uitzicht op de stad en loopt langs de twee belangrijkste rivieren van Lyon. Het parcours is ongeveer 10 kilometer lang en kan worden gelopen in beide richtingen. Het startpunt van de route is Place Bellecour, het grootste plein van de stad. Vanaf hier kun je de brug oversteken naar de rechteroever van de Saône rivier en beginnen aan de route.

De eerste kilometer(s)

De eerste kilometer van de route loopt langs de oevers van de Saône rivier, waar je prachtige historische gebouwen en bruggen kunt bewonderen. Na ongeveer 2 kilometer loop je over de Pont Raymond Barre, waar je kunt genieten van een adembenemend uitzicht op de rivier en de stad. Na de brug steek je over naar de linkeroever van de Rhône rivier en loop je verder langs het Tête d’Or Park, een van de grootste stadsparken van Europa. Hier kun je genieten van de rust en stilte van de natuur en de prachtige flora en fauna bewonderen. De route loopt verder langs de Rhône rivier, waar je kunt genieten van de architectuur van de stad en de vele bruggen die de rivier oversteken. Na ongeveer 7 kilometer bereik je de voetgangersbrug La Passerelle du Collège, die je naar de rechteroever van de Rhône rivier leidt. Vanaf hier kun je teruglopen naar Place Bellecour en de route afronden.

Handig om mee te nemen

Als je gaat hardlopen, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden om veilig en comfortabel te kunnen lopen. Zorg er bijvoorbeeld altijd voor dat je een telefoon bij je hebt, zodat je in geval van nood snel hulp kunt inschakelen. Houd daarnaast ook rekening met de drukte op de route, vooral op warme dagen en in het weekend. Door drukke routes te vermijden kun je veiliger lopen en bovendien meer genieten van de omgeving. Draag altijd de juiste schoenen en kleding, afhankelijk van het seizoen en de weersomstandigheden. Goede schoenen zijn essentieel voor het voorkomen van blessures en het behouden van een goede looptechniek. Kleding moet afgestemd zijn op het weer, zodat je niet te koud of te warm wordt tijdens het lopen. Voor de vrouw is het dragen van een panache sport bh tijdens het hardlopen een absolute must. Door je borsten extra te ondersteunen, voorkom je dat je last krijgt van je nek, schouders of rug en voorkom je dat het weefsel in je borsten op lange termijn beschadigd kan raken.