Klimaat Lyon

Klimaat, tips & informatie
Het weer in Lyon kan variëren afhankelijk van het seizoen en het tijdstip van het jaar. Over het algemeen is Lyon een gematigd klimaat met warmere zomers en koelere winters.

Het weer

In de zomermaanden, van juni tot en met augustus, kan de temperatuur in Lyon oplopen tot boven de 30 graden Celsius. Het kan in deze periode ook regelmatig regenen, hoewel de zomers in Lyon over het algemeen droog zijn.
In de wintermaanden, van december tot en met februari, kan de temperatuur in Lyon dalen tot onder het vriespunt. Het kan in deze periode ook sneeuwen, hoewel de winters in Lyon over het algemeen mild zijn
Het is aan te raden om vooraf te informeren over het weer voordat je naar Lyon reist, zodat je je kunt voorbereiden op de weersomstandigheden. Ook kun je tijdens je bezoek aan Lyon gebruikmaken van de lokale voorspellingen om te weten wat je kunt verwachten tijdens je verblijf.
Het weer in Januari in Lyon
In Lyon heb je in januari te maken met een gemiddelde temperatuur van ongeveer 5 graden Celsius. Het is dus best fris in de maand. Gemiddelde valt er ongeveer 50 millimeter neerslag. De zon schijnt gemiddeld zo’n 2 uur per dag.
Het weer in Februari in Lyon
In februari is het in Lyon gemiddeld 6 graden Celsius, wat betekent dat het nog steeds behoorlijk koud kan zijn. Er valt gemiddeld 45 millimeter neerslag in deze maand, en de zon schijnt gemiddeld 3 uur per dag.
Het weer in Maart in Lyon
In maart begint het weer wat warmer te worden in Lyon, met gemiddelde temperaturen van 9 graden Celsius. Er valt gemiddeld 60 millimeter neerslag en de zon schijnt gemiddeld 4 uur per dag.
Het weer in April in Lyon
In april stijgt de gemiddelde temperatuur nog verder naar 12 graden Celsius. Er valt gemiddeld 60 millimeter neerslag en de zon schijnt gemiddeld 6 uur per dag.
Het weer in Mei in Lyon
In mei kan het behoorlijk aangenaam zijn in Lyon, met gemiddelde temperaturen van 15 graden Celsius. Er valt gemiddeld 50 millimeter neerslag en de zon schijnt gemiddeld 8 uur per dag.
Het weer in Juni in Lyon
In juni is het weer in Lyon, Frankrijk, gemiddeld aangenaam en droog. De gemiddelde temperatuur in Lyon in juni is rond de 22 graden Celsius, maar het kan ook wel eens warmer zijn, met temperaturen tot boven de 30 graden Celsius. Het kan af en toe ook regenen in juni, maar meestal is het droog.
In juni is het in Lyon langer licht, met ongeveer 16 uur zonlicht per dag. Dit maakt juni tot een ideale periode om naar Lyon te gaan voor een vakantie. Je kunt dan genieten van de aangename temperaturen en de prachtige natuur en stad van Lyon.

Alles over Lyon

Het weer in juli in Lyon

In augustus is het nog steeds behoorlijk warm in Lyon, met gemiddelde temperaturen van 25 graden Celsius. Er valt gemiddeld 35 millimeter neerslag en de zon schijnt gemiddeld 9 uur per dag.
Het weer in September in Lyon
In september daalt de temperatuur weer naar gemiddeld 20 graden Celsius. Er valt gemiddeld 45 millimeter neerslag en de zon schijnt gemiddeld 8 uur per dag.
Het weer in Oktober in Lyon
In oktober wordt het weer wat kouder in Lyon, met gemiddelde temperaturen van 15 graden Celsius. Er valt gemiddeld 60 millimeter neerslag en de zon schijnt gemiddeld 6 uur per dag.
Het weer in November in Lyon
In november daalt de temperatuur nog verder naar gemiddeld 10 graden Celsius. Er valt gemiddeld 70 millimeter neerslag en de zon schijnt gemiddeld 5 uur per dag.
Het weer in December in Lyon
De gemiddelde temperatuur in Lyon in december is rond de 6 graden Celsius, maar het kan ook wel eens kouder zijn, met temperaturen tot onder het vriespunt. Het kan ook af en toe regenen of sneeuwen in december, dus het is aan te raden om warme en regenbestendige kleding mee te nemen.
In Lyon is het in december ook donker, met slechts een paar uur zonlicht per dag. Het is daarom aan te raden om goede wandelschoenen mee te nemen als je in deze periode naar Lyon gaat, vooral als het sneeuwt of regent. Ook is het handig om een trui of jas mee te nemen voor de koudere avonden.