Lyon, de bruisende stad die je misschien alleen maar passeert op weg naar je vakantiebestemming, is absoluut een tussenstop waard. En met gemak kan je zelfs meerdere dagen vullen met alles wat de stad te bieden heeft, maar het is ook heel goed mogelijk om 1 dag in Lyon door te brengen. Stop eens als je op doorreis bent en lees hier hoe je het meeste uit je dag Lyon kan halen. 

Begin je dag goed met een ontbijtje 

Start je dag met een heerlijk ontbijt in een van de vele boulangeries die Lyon rijk is. Franse bakkerijen hebben een heel menu aan versgebakken lekkernijen. Denk aan knapperige croissants, pain au chocolat en andere zoetigheden. Veel boulangeries hebben ook een zitgelegenheid, zodat je rustig kunt genieten van je koffie en ontbijt. Met een goed gevulde maag ben je klaar voor een dag Lyon! 

Start bij La Place Bellecour

Na het ontbijt is het tijd om je dag echt te beginnen op La Place Bellecour. Dit is een van de grootste pleinen van Europa en ligt in het hart van Lyon. Hier vind je ook het toeristenbureau, waar je een gratis plattegrond van de stad kunt ophalen. 

Bezoek de Notre-Dame de Fourvière

Vanaf La Place Bellecour is het een korte wandeling naar de Notre-Dame de Fourvière, een prachtige basiliek die boven op de heuvel Fourvière ligt. De basiliek, gebouwd tussen 1872 en 1964, is niet alleen van buiten heel mooi, maar ook van binnen de moeite waard. 

Vergeet niet om ook een kijkje te nemen in de kapel. Naast de basiliek ligt een goed bewaard gebleven Romeins amfitheater, een interessante plek om te bezoeken. Terug in de binnenstad van Lyon, kan je een bezoek brengen aan de cathédrale Saint-Jean, een kathedraal die gebouwd werd tussen 1200 en 1500.

Lunchen in de binnenstad

Na het verkennen van de historische bezienswaardigheden, is het tijd voor een heerlijke lunch. In de binnenstad vind je hele gezellige bouchons, traditionele Lyonese restaurants die authentieke gerechten serveren. Geniet van een lekkere maaltijd voordat je verder op avontuur gaat. 

Verken de binnenstad 

De binnenstad van Lyon is een prachtig voorbeeld van goed bewaarde renaissance-architectuur en staat niet voor niets op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Wandel door de smalle straatjes en ontdek van alles. 

Diner: genieten van de Franse keuken

Sluit je dag af met een diner in een van de vele restaurants in de binnenstad. Of je nu kiest voor een sfeervolle bouchon of een restaurant dat meer gericht is op toeristen, je zult zeker genieten van de culinaire hoogstandjes die Lyon te bieden heeft. Voor gezinnen met jonge kinderen zijn er ook genoeg opties die iets meer casual zijn.

Avondwandeling langs de Rhône

Na het diner kun je een ontspannende avondwandeling maken langs de Rhône. De verlichte terrasjes en de prachtig verlichte basiliek op de achtergrond zorgen voor een betoverend plaatje van Lyon bij nacht. Dit is het perfecte moment om de dag af te sluiten en te overwegen om toch nog wat langer in deze schitterende stad te blijven.

Met deze dagplanning haal je het beste uit je korte bezoek aan Lyon. Geniet van de cultuur, de geschiedenis en vooral van het heerlijke eten in deze prachtige Franse stad. Veel plezier in Lyon!