De bouchons zijn traditionele restaurants in Lyon die bekend staan om hun lokale gerechten, zoals “tablier de sapeur” (gefrituurde kalfslever) en “cervelle de canut” (geitenkaas met knoflook en kruiden). De bouchons zijn vaak kleine, gezellige restaurants met een huiselijke sfeer.
De brasseries in Lyon zijn grotere restaurants die bekend staan om hun grote bierassortiment en hun gerechten met vlees en vis. Je kunt in een brasserie terecht voor een uitgebreid ontbijt, lunch of diner.
In de markthal van Lyon, de Halle Tony Garnier, zijn talloze restaurants te vinden met heerlijke gerechten uit de regio. Je kunt hier terecht voor een snelle hap of voor een uitgebreid diner.
Croix-Rousse: De wijk Croix-Rousse is een authentieke wijk in Lyon waar je heerlijk kunt eten in de kleine, gezellige restaurants en bistrots. De wijk is ook bekend om zijn “traboules”, smalle straatjes die verborgen zijn tussen de huizen en die leiden naar binnenplaatsen.
Perrache: De wijk Perrache is een trendy wijk in Lyon waar je veel leuke restaurants kunt vinden, van moderne brasseries tot gezellige bistrots. De wijk is ook bekend om zijn markthal, de Halle Tony Garnier, waar je talloze lekkere gerechten kunt proeven.