Restaurants Lyon

Restaurants, tips & informatie
Lyon is een belangrijke gastronomische bestemming in Frankrijk en biedt talloze restaurants met heerlijke gerechten uit de regio. Hieronder heb ik een aantal voorbeelden op een rijtje gezet van de verschillende soorten restaurants die je in Lyon kunt vinden:

Restaurants

Lyon is een belangrijke gastronomische bestemming in Frankrijk en biedt talloze restaurants met heerlijke gerechten uit de regio. Hieronder heb ik een aantal voorbeelden op een rijtje gezet van de verschillende soorten restaurants die je in Lyon kunt vinden:
Bouchons
De bouchons zijn traditionele restaurants in Lyon die bekend staan om hun lokale gerechten, zoals “tablier de sapeur” (gefrituurde kalfslever) en “cervelle de canut” (geitenkaas met knoflook en kruiden). De bouchons zijn vaak kleine, gezellige restaurants met een huiselijke sfeer.
Brasseries
De brasseries in Lyon zijn grotere restaurants die bekend staan om hun grote bierassortiment en hun gerechten met vlees en vis. Je kunt in een brasserie terecht voor een uitgebreid ontbijt, lunch of diner.
Bistrots
De bistrots in Lyon zijn kleine, gezellige restaurants die bekend staan om hun lokale gerechten en wijnen. Je kunt in een bistrot terecht voor een snelle hap of voor een uitgebreid diner.
Markthalrestaurants
In de markthal van Lyon, de Halle Tony Garnier, zijn talloze restaurants te vinden met heerlijke gerechten uit de regio. Je kunt hier terecht voor een snelle hap of voor een uitgebreid diner.
Sterrenrestaurants
Lyon is ook bekend om zijn sterrenrestaurants, zoals het befaamde restaurant Paul Bocuse. Deze restaurants bieden uitgebreide en verfijnde gerechten en zijn vaak gevestigd in prachtige locaties.
Buitenwijken
Er zijn een paar buitenwijken waar je heerlijk kunt eten zonder te veel toeristen.
Croix-Rousse: De wijk Croix-Rousse is een authentieke wijk in Lyon waar je heerlijk kunt eten in de kleine, gezellige restaurants en bistrots. De wijk is ook bekend om zijn “traboules”, smalle straatjes die verborgen zijn tussen de huizen en die leiden naar binnenplaatsen.
Bellecour: De wijk Bellecour is een levendige wijk in Lyon waar je talloze leuke restaurants kunt vinden. De wijk is vooral bekend om zijn “bouchons”, traditionele restaurants met lokale gerechten.
Perrache: De wijk Perrache is een trendy wijk in Lyon waar je veel leuke restaurants kunt vinden, van moderne brasseries tot gezellige bistrots. De wijk is ook bekend om zijn markthal, de Halle Tony Garnier, waar je talloze lekkere gerechten kunt proeven.
Populaire vakantie aanbieders
1. Tui.nl
Bekijk op dit moment 27 vakanties.
9.1
5/5
2 Corendon

Bekijk op dit moment 45 vakanties.

8.8

5/5
3. Prijsvrij
Bekijk op dit moment 94 vakanties.
8.9
4.5/5
4. De Vakantiediscounter
Bekijk op dit moment 201 vakanties.
9.4
4.5/5