Voetbal Lyon

Voetbal, tips & informatie
Lyon is een belangrijke stad voor het Franse voetbal en heeft een rijke geschiedenis op dit gebied. De stad heeft twee professionele voetbalclubs: Olympique Lyonnais en FC Lyon.

Voetbal Lyon

Lyon is een belangrijke stad voor het Franse voetbal en heeft een rijke geschiedenis op dit gebied. De stad heeft twee professionele voetbalclubs: Olympique Lyonnais en FC Lyon. Olympique Lyonnais is de grootste en meest succesvolle club van de stad en heeft meerdere nationale titels en Europese bekers gewonnen. De club speelt haar thuiswedstrijden in het Parc Olympique Lyonnais, een modern stadion met een capaciteit van meer dan 60.000 toeschouwers.
FC Lyon is een kleinere club die momenteel uitkomt in de Franse vierde divisie. De club speelt haar thuiswedstrijden in het Stade de Balmont, een kleiner stadion in het noorden van Lyon.
Voetbal is een populaire sport in Lyon en de stad heeft ook een rijke geschiedenis op het gebied van het vrouwenvoetbal. Olympique Lyonnais heeft de laatste jaren veel successen behaald in de vrouwencompetitie en is zeven keer kampioen van Frankrijk geworden. De vrouwenploeg van Olympique Lyonnais speelt haar thuiswedstrijden in het Groupama OL Training Center, een modern trainingscomplex in het zuiden van Lyon.
Als je naar Lyon gaat en geïnteresseerd bent in voetbal, kun je een bezoek brengen aan het Parc Olympique Lyonnais of het Groupama OL Training Center om een wedstrijd te bekijken of een rondleiding te maken. Ook kun je een bezoek brengen aan het Musée Olympique Lyonnais, een museum over de geschiedenis van Olympique Lyonnais en het Franse voetbal.
Populaire vakantie aanbieders
1. Tui.nl
Bekijk op dit moment 27 vakanties.
9.1
5/5
2 Corendon

Bekijk op dit moment 45 vakanties.

8.8

5/5
3. Prijsvrij
Bekijk op dit moment 94 vakanties.
8.9
4.5/5
4. De Vakantiediscounter
Bekijk op dit moment 201 vakanties.
9.4
4.5/5

Olympique Lyon

Olympique Lyonnais, ook wel bekend als OL of Lyon, is een professionele voetbalclub uit Lyon, Frankrijk. De club werd opgericht in 1950 en speelt haar thuiswedstrijden in het Parc Olympique Lyonnais, een modern stadion met een capaciteit van meer dan 60.000 toeschouwers
Olympique Lyonnais is één van de meest succesvolle clubs in Frankrijk en heeft meerdere nationale titels en Europese bekers gewonnen. In de afgelopen jaren was Olympique Lyonnais de dominante kracht in de Franse Ligue 1, met zeven opeenvolgende landstitels tussen 2002 en 2008. De club is ook regelmatig actief in de Europa League en heeft in de afgelopen jaren een aantal goede prestaties geleverd in dit toernooi.
Olympique Lyonnais heeft ook een succesvolle vrouwenploeg, die de laatste jaren veel successen heeft behaald in de Franse vrouwencompetitie. De vrouwenploeg van Olympique Lyonnais is zeven keer kampioen van Frankrijk geworden en heeft ook enkele Europese bekers gewonnen.
Als je geïnteresseerd bent in Olympique Lyonnais en het voetbal in Lyon, kun je een bezoek brengen aan het Parc Olympique Lyonnais om een wedstrijd te bekijken of een rondleiding te maken. Ook kun je een bezoek brengen aan het Musée Olympique Lyonnais, een museum over de geschiedenis van Olympique Lyonnais en het Franse voetbal.