Ga je dit jaar de prachtige stad Lyon bezoeken? Het aangename klimaat en de bijzondere ligging aan de rivier de Rhône hebben ervoor gezorgd dat de stad is uitgegroeid tot de derde stad van Frankrijk. Lyon is een stad boordevol historie en cultuur, en dat maakt het een populaire bestemming voor een stedentrip. En het is ook een ideale uitvalsbasis om het omliggende gebied te verkennen, want in de omgeving van Lyon vind je prachtige nationale parken en bezienswaardigheden. Bezoek bijvoorbeeld La Croix-Rousse waar je traditionele zijde ateliers kunt vinden. Om ook de omgeving van Lyon te bezichtigen heb je een auto nodig, maar waar ga je een auto huren als je in Lyon bent? 

Het gemak van een auto huren in Lyon 

Het openbaar vervoer in Lyon is prima geregeld. De stad telt twee grote treinstations, er rijden trams en bussen en er is een metro. Om je in de stad Lyon te verplaatsen is het openbaar vervoer veruit het makkelijkste. Maar zodra je de provincie in wilt en allerlei bezienswaardigheden en natuurgebieden wilt bezoeken, dan is een auto noodzakelijk. Gelukkig kun je in Lyon op veel plaatsen een auto huren. En dat is helemaal niet ingewikkeld, want een auto huren in Lyon is eigenlijk net zo makkelijk als in Nederland. Met een auto ben je met een uur rijden in het Parc Naturel Régional du Pilat waar je het beroemde klooster van Chartreuse kunt bezoeken.

Hoe gaat in zijn werk als je een auto wilt huren in Lyon?

Eigenlijk gaat het er niet heel anders aan toe als je een auto huurt in Lyon. Het nadeel van een auto ter plaatse in Lyon huren is dat het allemaal in het Frans gaat. En als je de taal niet echt kent, dan kan dat een belemmering zijn of problemen opleveren. De voorwaarden zullen in het Frans en als je geluk hebt in het Engels zijn opgesteld, waardoor er misschien misverstanden kunnen ontstaan. En soms zijn de regels wat betreft autoverhuur ook anders, want je moet bij een aantal verhuurbedrijven in Lyon bijvoorbeeld 3 jaar je rijbewijs hebben om iets anders dan een hatchback of kleine auto te mogen huren. 

Wat zijn handige tips voor als je een auto wilt huren in Lyon?

Een auto huren als je in Lyon bent heeft zo zijn voordelen. Je bent onafhankelijk van het openbaar vervoer en het maakt je vakantie in Lyon een stuk veelzijdiger als je een auto huurt. Alhoewel je overal in Lyon een auto kunt huren is het wel zo makkelijk om al in Nederland een auto te reserveren. Je hebt dan gegarandeerd geen gedoe met voorwaarden in het Frans die je niet kunt lezen of baliemedewerkers die je niet verstaat. Er zijn verschillende websites zoals EasyTerra  waar je al voordat je naar Lyon vertrekt een auto kunt reserveren. En wacht niet met een auto huren tot het laatste moment, want vooral in de zomermaanden en tijdens de vakantieperiodes kan het druk zijn met autoverhuur in Lyon.