Voorpret is een van de leukste dingen, als je een mooie stedentrip geboekt hebt. Maar het is ook gewoon heel praktisch om je goed voor te bereiden. Want daarmee vergroot je de kans dat jij optimaal kunt genieten van je stedentrip naar Lyon. In dit blog lees je welke dingen je zeker niet moet vergeten als jij deze citytrip gaat ondernemen.

Bagage: welke tas(sen) neem jij mee?

Een van de belangrijkste dingen die je nodig hebt voor een citytrip, is een goede reistas. Wat voor reistas dit is, is een beetje afhankelijk van de duur van je reis. Wie een paar dagen of een lang weekend naar Lyon gaat, kan met een kleine weekendtas of een grote rugzak prima uit de voeten. Ga je langer dan dat, dan heb je ook een grotere reistas of rolkoffer nodig. Vergeet ook niet om voor een goede, stevige toilettas te zorgen, waar je al je toiletspulletjes in kwijt kunt.

Een van de dingen die veel mensen vergeten is om ook aan een handige tas voor ter plekke te denken. Je gaat de stad immers niet verkennen met een enorme weekendtas over je schouder.

Een fijne rugzak of schoudertas is dus onmisbaar tijdens jouw stedentrip in Lyon. Zorg ervoor dat dit een tas is die lekker en ergonomisch goed zit, want de kans is groot dat je flink wat kilometers af zult leggen. Een tas die niet lekker zit of in je schouders snijdt is dan niet prettig en kan zelfs je plezier verpesten. Vooral als het erg warm is, is het fijn om zo min mogelijk bepakking te dragen. Een telefoontasje of heuptas kan dan goed van pas komen. Op die manier heb je al je pasjes en je mobiel bij je, maar hoef je geen zware spullen te tillen.

Belangrijke zaken

Als je op reis gaat zijn er altijd een aantal dingen die je mee moet nemen. Sommigen omdat het verplicht is en anderen om eventuele problemen te voorkomen of te kunnen oplossen. Waar je dan aan moet denken? Een kleine opsomming:

Dingen die je vaak vergeet als je op stedentrip gaat

Het zou ons niet verbazen dat de zonnebrillen branche voor een groot deel bestaat door mensen die hun zonnebril vergeten als ze op reis gaan. En zo zijn er wel meer dingen die vaak vergeten worden, maar die je toch wel heel graag bij je had willen hebben. Een klein lijstje: