Het klinkt misschien niet direct aanlokkelijk, in je eentje een stedentrip doen. Maar wie het eens probeert is hoogstwaarschijnlijk direct verkocht (en wil meer!). Want alleen een stad verkennen is echt hartstikke leuk om te doen en heeft ook een aantal hele fijne voordelen die we hieronder voor je op een rijtje zetten. 

Je hoeft met niemand rekening te houden

Het allergrootste voordeel van alleen een stedentrip doen, is dat je met helemaal niemand rekening hoeft te houden. Dat betekent dat je dus precies kunt doen waar jij zin in hebt. Of je nou drie musea achter elkaar wilt bezoeken en bij elk schilderij ongestoord lekker lang gaat turen, of een hele middag in een hip stadspark wilt zitten om mensen te kijken en wat te lezen, of een dag lang elke winkel in en uit wilt. Het kan allemaal, en er is niemand die ongeduldig staat te zuchten. Dit geeft je een enorm gevoel van vrijheid en rust, en dat is een gevoel dat niet valt te evenaren. Maar pas op, dit gevoel is ook echt verslavend! Voor je het weet wil je altijd alleen op avontuur. 

Je kunt de bestemming kiezen die jij het leukste vindt

Tegenpolen trekken elkaar aan, dat is een bekend fenomeen. Aan de ene kant is dat erg leuk, want daardoor is je relatie niet snel saai en vul je elkaar mooi aan. Maar soms kan het ook best vervelend zijn. Vooral als jij heel graag op avontuur gaat in een toffe stad, als Lyon, maar je vriendin veel liever aan een strand of zwembad ligt met een roddelblaadje.

Maar waarom zou je allebei iets doen waar je helemaal geen plezier in beleeft, als je ook lekker in je uppie kunt gaan? Dan kun je precies de bestemming kiezen die jij voor ogen had. Kies je voor een grote stad ver weg zoals New York? Of zoek je het liever wat dichterbij huis, in Europa?

Je leert sneller nieuwe mensen kennen

Een ander voordeel van alleen een stedentrip doen, is dat je in je eentje veel sneller aanspraak hebt met anderen. Als je dan wel behoefte hebt aan een praatje, maak je makkelijk contact met anderen. Je hebt sowieso sneller contact, omdat je vaak informatie van anderen nodig hebt. Als je met zijn tweetjes bent zoek je alles toch sneller zelf uit. Op de een of andere manier sta je vaak meer open voor anderen als je alleen bent, omdat je dan niet al gefocust bent op een ander. 

Je verlegt je grenzen

Tegelijkertijd kan het ook best spannend zijn om in je eentje op pad te gaan. Vooral als je dat voor het eerst doet. En helemaal wanneer je in een stad bent waar je nog nooit eerder bent geweest. Alles is dan nieuw en je moet alles uitzoeken, hoe het ov werkt, hoe je de weg vindt, waar je gaat eten, wat er allemaal te doen is, enzovoort. Maar alleen al het feit dat je het spannend vindt, en het toch doet is al een manier om je grenzen te verleggen. Misschien ga je wel ergens alleen uit eten, weer iets wat je nog nooit gedaan hebt. Spannend, maar ook erg leuk, vooral als je merkt dat je dit gewoon allemaal kunt en dat het eigenlijk heel fijn is!

Je leert jezelf kennen

Doordat je je grenzen verlegt, in contact komt met andere mensen, nieuwe situaties en een andere cultuur, leer je jezelf ook weer beter kennen. Je ontdekt hoe jij in bepaalde situaties reageert en waar jij de voorkeur aan geeft. Misschien leer je wel dat jij gek bent op een lokale lekkernij waar je nog nooit van gehoord had, of verras je jezelf door spontaan mee te doen met een potje voetbal in het stadspark. Misschien ontdek je een liefde voor een nog vrij onbekende beeldhouwer, of misschien ontdek je zelfs de liefde zelf. 

Lyon is de ideale stad voor een stedentrip in je eentje. Het is een stad die lekker dichtbij is, waardoor je niet heel lang hoeft te reizen en hoewel Lyon veel te bieden heeft en soms wel klein Parijs wordt genoemd, is het veel overzichtelijker en behoorlijk veilig te noemen.

Ook is het een stad waar je voor weinig geld heerlijk kunt slapen, eten en drinken, als je het een beetje slim aanpakt. Welke bezienswaardigheden in Lyon ga jij in je eentje bewonderen?