Lyon ligt in het oosten van Frankrijk en is de op twee na grootste stad van het land. Het is een leuke  stad om eens een keertje te bezoeken. Maar wat is nou de beste tijd om deze stad te verkennen? Elk seizoen heeft zijn eigen charmes. Zo kan het in de zomer maar liefst meer dan dertig graden worden, terwijl het in de winter behoorlijk koud kan zijn, maar wel erg gezellig. Lees in deze blog meer over welke periode het meest perfect is en bepaal uiteindelijk zelf wat jouw voorkeur heeft. 

Ideale klimaatperiode: mei tot september

De beste tijd voor een bezoek aan Lyon qua klimaat is van mei tot en met september. De stad heeft een gematigd zeeklimaat. In juli en augustus kunnen de temperaturen flink oplopen, dat kan een reden zijn om de stad in die twee maanden te vermijden. In de lente en de herfst zijn de temperaturen milder. Wat dat betreft zijn deze seizoenen het aantrekkelijkst, het weer is aangenaam en qua hoeveelheid toeristen zit je niet op de piek. 

Festivals in de zomer 

Die piek kan je als je in de gelegenheid bent het beste ontlopen. Hoewel de zomermaanden juli en augustus gunstig zijn qua klimaat, brengen ze ook drukte met zich mee. Echter ben jij iemand die van een bruisende stad houdt dan is het zomerseizoen echt iets voor jou. In de zomer zijn er vaak festivals en evenementen in de stad.  

Een hoogtepunt is het Nuits de Fourvière-festival in het Romeinse theater van Fourvière. Dit festival biedt een gevarieerd programma van muziek, dans, theater en filmvoorstellingen tegen de achtergrond van het oude theater. Als je houdt van een levendige atmosfeer en culturele festiviteiten dan is de zomer dus de perfecte tijd voor jou om Lyon te bezoeken.

Reserveer tijdig in het hoogseizoen 

Houd er echter rekening mee dat hotelkamerprijzen in de zomerperiode stijgen. Reserveer daarom ruim van te voren. Hoewel de stad veel hotels heeft en er genoeg keuze is in toeristische attracties, kan je in de zomer beter alles van te voren boeken om teleurstellingen te voorkomen. 

Festivals of Lights in december 

Heel wat anders dan de zomer is de winterperiode. Toch kan die ook erg gezellig zijn. Een van de meest opvallende evenementen in Lyon is namelijk het Festival of Lights en dat vindt jaarlijks in december plaats. Gedurende vier dagen wordt de stad verlicht door spectaculaire lichtinstallaties en projecties, waardoor Lyon een magische sfeer krijgt. Het Festival of Lights is een unieke ervaring die de stad in een feestelijke gloed hult, en het is een must-see wanneer je Lyon in december bezoekt. 

Culinaire evenementen

Naast de seizoensgebonden festivals en evenementen heeft Lyon ook veel te bieden op culinair gebied. Ontdek de lokale keuken, bekend als de “gastronomische hoofdstad van Frankrijk,” met zijn beroemde bouchons en traditionele gerechten. Overweeg ook een bezoek tijdens culinaire evenementen, waar je de kans krijgt om de diverse smaken van Lyon te proeven en lokale specialiteiten te ontdekken. Check van te voren wanneer er zo’n evenement plaatsvindt en bepaal je keuze om te gaan hierop. 

Het hele jaar door is Lyon een interessante stad 

Conclusie is dat Lyon met zijn rijke geschiedenis, levendige cultuur en diverse attracties het hele jaar door iets unieks te bieden heeft voor reizigers.  Of je nu kiest voor de warme zomermaanden, de sfeervolle winterfestiviteiten, of een ander seizoen dat beter past bij jouw voorkeuren, Lyon zal je zeker verassen met zijn charme en gastvrijheid.