Hoe zuidelijker je gaat, hoe warmer de zomers zijn. Onder invloed van klimaatverandering wordt het bovendien alleen nog maar warmer. Vooral in een stad kan de temperatuur in de zomer flink oplopen. De één vindt dat heerlijk, de ander zweet zich vooral helemaal dood. Hoe zit dat met Lyon? Is deze mooie Franse stad in dit jaargetijde een geschikte bestemming?

Perfect weer voor een stedentrip

Voor een stedentrip is het doorgaans fijner als de temperatuur gewoon aangenaam is. Lyon in de lente is dan ook een uitstekende bestemming, omdat het daar dan heerlijk is met een temperatuur tussen de 18 en 26 graden. Dit geldt overigens ook voor Lyon in de herfst, want ook dan is het er heerlijk toeven. De lente is natuurlijk hét seizoen waarin de natuur langzaam weer ontwaakt en alles tot bloei komt. Dat maakt de lente wel een heel aantrekkelijk seizoen voor een bezoek aan Lyon.

Een levendige stad 

Na een winter, die in Lyon nog behoorlijk koud kan zijn door de Alpenwind die door de stad kan waaien, zijn de Lyonnais ook toe aan een fijn zonnetje en een aangename temperatuur. Wie Lyon in de lente bezoekt kan dan ook een vrolijke en bruisende stad verwachten. Waarbij de terrasjes gezellig gevuld zijn en in de parken jong en oud genieten van de buitenlucht met biertjes en wijntjes op picknickkleedjes, terwijl de jongleerballen en frisbees vrolijk rondvliegen.

Je hoeft dus niet bang te zijn dat je een stadswandeling te wachten staat door een uitgestorven Lyon, integendeel!

Het water op

Het heerlijke lenteweer in Lyon leent zich ook om zoveel mogelijk buiten te zijn en te genieten van de mooie oude gebouwen. Als het niet te heet is, maar wel droog en aangenaam, zoals in de lente, is het ook een heel leuk idee om Lyon vanaf het water te ontdekken. De rivieren de Rhône en de Saône komen samen in Lyon, dus je hebt een geweldige mogelijkheid om van deze waterweg gebruik te maken. Dat kun je natuurlijk doen door een boottochtje te boeken bij een van de touroperators, maar het is met mooi weer veel leuker om zelf lekker op avontuur te gaan, bijvoorbeeld met een kano of een stand-up board. Wel handig om dan een extra outfitje achter de hand te hebben voor het geval je iets te enthousiast wordt.

Duik het park in

Het voordeel van het voorjaar is dat het doorgaans droog en aangenaam weer is. Dat betekent dat je lekker het park in kunt gaan en op een kleedje (of gewoon zo) in het gras kunt gaan liggen. Lyon heeft prachtige parken die zeer de moeite waard zijn om te bezoeken. Dus als je even behoefte hebt aan een rustige groene omgeving, haal je een lekkere lunch van Lyonnaise kaas en worst, lekkere broodjes en natuurlijk een lekker glas witte wijn.

Park de la tete d’Or is een van de bekendste parken van Lyon. Het is een prachtig park om doorheen te wandelen als je even een onderbreking van de stad wilt, maar eigenlijk kun je in dit park ook makkelijk een hele middag doorbrengen. Van de antieke draaimolens tot de 19e eeuwse kassen vol botanische plantwondertjes en een dierentuin waar je veel verschillende dieren, waaronder giraffen, kunt bekijken. Hier hou je het echt wel een tijdje uit, vooral wanneer je Lyon bezoekt met kinderen is dit een leuke activiteit.