Ben jij voornemens om met de trein naar de Franse stad Lyon af te reizen, dan zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden. Anders dan bij een treinreis van Amsterdam naar bijvoorbeeld Engeland, gelden er voor een rit naar Frankrijk net even wat andere regels. Daarom willen we deze graag met je delen. Lyon is een prachtige stad in het oosten van Frankrijk en aangezien de treinreis zich beweegt door de prachtige natuur van een deel van Frankrijk, is alleen deze reis al een hele ervaring op zich. Om het optimale uit je trip en ook treinreis te halen, hebben we een aantal handige tips voor je.

De juiste voorbereiding

Net als voor iedere trip, is het ook voor je trip naar Lyon belangrijk je goed voor te bereiden. Kijk bijvoorbeeld wat de maximale handbagage koffer afmetingen zijn die je mag meenemen in de trein en controleer de vertrektijden en beschikbaarheid van treinen vanaf jouw locatie naar Lyon. Maak gebruik van handige online platforms en apps om betrouwbare informatie te vinden over tarieven, routes en verbindingen. Dit zorgt ervoor dat je je reis soepel kunt plannen en onaangename verrassingen kunt voorkomen. Twijfel je, dan kun je ook via een reisbureau je reis boeken. De kosten liggen dan vaak wel wat hoger, maar zorgt er wel voor dat je zorgeloos van A naar B komt.

Tickets reserveren

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om op de gok naar het station te gaan, maar om teleurstellingen te voorkomen, is het aan te raden om je treinreis naar Lyon van tevoren te reserveren. Hoewel het soms mogelijk is om last-minute tickets te kopen, kan het voorkomen dat de treinen volgeboekt zijn, vooral tijdens drukke vakantieperiodes. Door je ticket te reserveren, ben je verzekerd van een plek aan boord en kun je ontspannen genieten van je reis.

Comfortabel reizen

Een lange treinreis maar Lyon is niet zomaar iets en kan enorm vermoeiend zijn als je niet comfortabel zit. Zorg ervoor dat je voor vertrek in een comfortabele outfit gekleed gaat en neem eventueel een kussen of deken mee om te zorgen voor extra gemak. Ook is het aan te raden om wat eten en drinken bij je te hebben, zodat je onderweg iets hebt wanneer je trek hebt of dorst. Belangrijk is wel dat je tijdens je reis goed in de gaten houdt of je niet ergens uit moet stappen. Het kan namelijk zijn dat je tussendoor moet overstappen. Zo hoef je niet bang te zijn dat je straks ergens anders uitkomt en dit ten koste gaat van je weekend Lyon.

Geniet van het uitzicht

Eén van de voordelen van reizen per trein is het prachtige uitzicht dat je onderweg kunt bewonderen. Tijdens je treinreis kun je genieten van de prachtige landschappen en charmante dorpjes die voorbijtrekken. Vergeet dus niet om je camera gereed te houden en maak mooie foto’s van de prachtige beelden die aan je voorbij gaan. Houd er wel rekening mee dat je tijdens bepaalde stukken een dusdanige snelheid behaalt per trein, dat het kan zijn dat je beeld niet scherp is.

Trein versus het vliegtuig

In het kader van milieubewust, kun je natuurlijk beter met de trein naar Lyon afreizen, dan per vliegtuig. Kies je er toch voor met het vliegtuig te gaan, dan is het wel belangrijk om vooraf even naar de richtlijnen voor Tui handbagage te kijken, zodat je wel zeker weet of je koffer wel of niet geschikt is als handbagage of dat deze alsnog in het luchtruim moet. De kosten die hier namelijk mee gemoeid gaan, zijn dusdanig dat het je reis ineens een stuk duurder maakt. De uiteindelijke keuze of je nu met de trein of het vliegtuig gaat, is volledig aan jezelf en hangt deels af van je budget en ook de tijd die je hebt om naar de stad te reizen.