Voetbalfans en sportfans kunnen deze zomer hun hart ophalen, want met een EK voetbal en de Olympische Zomerspelen in het verschiet is er genoeg te beleven op sportief gebied. Dit jaar vinden de Zomerspelen plaats in de hoofdstad van Frankrijk, Parijs. Het is dan honderd jaar geleden dat hier voor het laatst Zomerspelen gehouden werden. Maar Parijs is niet het enige toneel waar de sportieve strijd wordt aangebonden. Ook in Lyon kun je Olympische events bezoeken, namelijk de voetbalwedstrijden van zowel de mannen als de vrouwen.

Waar kun je de Olympische voetbalwedstrijden kijken in Lyon?

De voetbalclub van Lyon heet Olympique Lyonnais. De club wordt ook wel OL genoemd, net zoals het stadion van de club Parc OL wordt genoemd. Dit wordt de plek waar maar liefst elf voetbalwedstrijden gespeeld worden in de strijd om de Olympische medailles.

Die strijd barst los met de eerste wedstrijd op 24 juli en de laatste op 9 augustus.

Helaas hoef je niet in je oranje uitdossing naar Lyon af te reizen, want zowel de mannen als de vrouwen van het Nederlandse voetbal doen niet mee aan de Olympische Spelen. Wel kun je o.a. genieten van de voetbalkunsten van uiteraard Frankrijk, Spanje en Argentinië bij de mannen en bij de dames van Brazilië, Frankrijk, Duitsland en Spanje. Vooral de kwart- en halve finale belooft natuurlijk spannend te worden! 

Wat kost een kaartje voor de Olympische Spelen?

Wat je moet betalen voor een kaartje om zo’n Olympische voetbalwedstrijd te kijken in Parc OL hangt er een beetje vanaf naar welke wedstrijd je wilt en waar je precies zit in het stadion. De goedkoopste kaartjes zijn er al vanaf €24,- en de duurste kaartjes zijn €300,- 

Je citytrip naar Lyon combineren met de Olympische Spelen

Lyon heeft natuurlijk nog veel meer te bieden dan alleen een voetbalstadion gevuld met enthousiaste voetbalfans. Maar de Olympische Spelen kunnen wel een perfecte aanleiding zijn om deze geweldige stad met een bezoek te vereren.  Zo heeft de stad een bruisend nachtleven en kun je voor of na de voetbalwedstrijden terecht in gezellige kroegjes voor speciaal biertjes en natuurlijk Franse wijnen, maar kun je ook lekker dansen in hippe clubs, genieten van het uitzicht over de stad in een rooftop bar of je zangkunsten ten gehore brengen in een karaoke bar. 

Overnachten in Lyon tijdens de Olympische Spelen

Ook qua verblijfplaats heb je van alles te kiezen tijdens je reis naar Lyon. Van de chicste hotels, zoals in het voormalig klooster, bij het Fourvière Hôtel of in Villa Florentine, een 17e eeuwse villa tot lekker budget op de camping. Uiteraard zijn er ook tal van knusse Bed and Breakfasts te vinden waar je wat meer privé kunt logeren. Terwijl jij met spanning wacht tot de wedstrijd gaat beginnen kun je bovendien heerlijk door het historisch centrum van Lyon slenteren of een van de vele leuke musea bezoeken. Of als het prachtig weer is, huur je een fiets of een bootje om Parc de la Tete d’Or te verkennen. Vergeet dan bovendien de gratis dierentuin niet!

Welk land ga jij aanmoedigen deze zomer?